Суха гниль сильно розвивається під час зберігання картоплі у відносно сухих умовах. Спочатку вона проявляється у вигляді буро-сірих плям на поверхні бульби, потім охоплює її цілком. Потім бульба зморщується, висихає, її вміст перетворюється в суху жовтувату порошкоподібну масу. При надмірній вологості в сховищах бульби вражуються мокрою гниллю, вони стають м’якими, водянистими, з неприємним запахом. Розвитку гнилі сприяють порізи, інші механічні пошкодження, підморожування бульб.
Заходи боротьби.
Берегти бульби від пошкоджень і підморожування, добре їх просушування перед закладанням на зберігання, ретельне очищення сховищ навесні від сміття, землі, старої картоплі, обробка сховищ за 2 тижні до закладки бульб препартом «Фітоспорин-зберігання», а самих бульб «Фітодоктором» або тим же «Фітоспорином-зберігання», підтримування у сховищах температури 1-3 ° і вологості 85%.