Підготовка ґрунту для розсади. На кожне відро ґрунту, призначенного для розсади, додають 0,5-1 склянки (25-50 г) бокаші. Грунт за необхідністю зволожують (вологість має бути близько 30% – грунт вологий, але не мокрий) та перемішують. Потім суміш слід герметично запакувати у пластикову тару та тримати у темному теплому місці 20-30 діб.

Весняний обробіток грунту. За два-три тижні до висадження розсади чи посіву насіння по поверхні грунту розсипають ЕМ-бокаші з розрахунку 0,5-2 склянки (25-100 гр) на кв.метр, після чого грунт слід спушити та вкрити мульчею, щоб бокаші не залишались простонеба. Обробіток краще проводити ввечері або у хмарну погоду.

Застосування під час посадки насіння. Бокаші насипають у лунки та рядки разом з насінням. Витрати – від щіпки до жменьки в залежності від розміру рослин та їхньої вибагливості до родючості. При висіванні рядками дрібне насіння доречно перемішати з бокашиками для більш рівномірного розподілу.

Застосування під час висадки розсади, посадки кущів та дерев. Під час пересадження рослин травмується їх коренева система, тому застосовувати ЕМ-препарати в цей час слід дуже обережно, щоб мікроорганізми не потрапили на оголене коріння чи інші свіжі ранки рослин. Можливі рішення – покласти бокаші на дно лунки та присипати грунтом, поверх якого вже висаджувати рослину, або розсипати бокаші по поверхні навкруги висадженої рослини, після чого вкрити мульчею. Слід зауважити, що для багаторічних культур насипати бокаші на дно лунки – майже єдиний спосіб поліпшити мікробіологічний стан у прикореневій зоні, що забезпечить здоров’я рослин на довгі роки.

Володимир Сесін, Черкаська обл.

Close
Close
Sign in
Close
Cart (0)

Корзина пуста. Корзина пуста.




0