Цілющий домашній хліб – творчість доступна кожному!

Цілющий  домашній Цілющий  домашній хліб – творчість доступна кожному!  (Хлеб   всему голова, Здоровый образ жизни)хліб – творчість доступна кожному! (раздел здоровье)

Жодному продукту на планеті Земля не присвячено стільки уваги, як хлібу. Заходимо перший раз у хату, беремо з собою хліб, гостей зустрічаємо — хлібом і сіллю. На весіллі, на поминках, на родинах та  багатьох інших обрядах нашого народу, визначне місце займає – хліб. А народні прислів’я, присвячені хлібу: «Хліб – усьому голова»; «Хліб — Дар Божий» … І певно недаром говориться в древній молитві : «…Хліб наш насущний даждь нам днесь…»

Хліб – це єдиний продукт приготований людиною, який більшістю населення планети Земля вживається кожен день. Перші науково-підтверджені згадки про хліб прийшли з Єгипту. Вже шість тисяч років до нашої ери в Єгипті пекли на хлібній заквасці – цілющий продукт. При чому ще п’ятдесят років тому у нас на Україні такий хліб мала кожна сільська сім’я . Бо в Українських селах, всього п’ятдесят років тому, було  відсутнє таке явище як продаж хліба. І майже кожна хазяйка, раз на тиждень, пекла для своєї сім’ї – «живий» і  цілющий хліб,  по древньому рецепту, який передавався з покоління в покоління.

І що сталося сьогодні? Який хліб лежить на наших столах? Ким він спечений? І по якому рецепту? І головне: який хліб – справді достойний щоб його споживала людина?

Ці питання нас цікавили давно, і в результаті пошуків ми натрапили на шокуючу інформацію про продукт №1. При чому інформація полилася з усіх сторін: і передача по СТБ «Вся правда про хліб», по радіо, з Інтернету,  книжок, журналів та газет.   Більшість джерел, в один голос кричать про шкоду організму людини, яку завдає вживання хліба спеченого з борошна «вищого ґатунку» (Рафіноване борошно позбавлене зародка, і оболонки. Замість цих, природою створених, цілющих частин зерна в борошно додають всілякі харчові добавки, хімічним шляхом створені замінники, які ніколи не зможуть виконати те, що створене самою природою.
Рафіноване борошно стає продуктом, що створює слиз, який грудкою лягає на дно шлунка і зашлаковує наш організм. Рафінування — процес дорогий, витратний, при цьому вбиває живу силу зерна. І потрібен він лише для того, щоб якомога довше зберегти борошно від псування.)
вимішане бездушними машинами(сьогодні ми вже знаємо про вплив на все живе структурованої води і взагалі – гармонійної структури. На виробництві, хліб вимішують за допомогою технічних засобів, сюди відносяться також хлібопічки і як результат, такий хліб має хаотичну структуру. І чи це не одна з причин, чому в житті стільки хаосу?) Переходимо до слідуючого інгредієнту сучасного хліба: термофільні дріжджі (Сахароміцети, технологія їх приготування — жахлива, антиприродна. Виробництво пекарських дріжджів засноване на розмноженні їх у рідких поживних середовищах. Мелясу розбавляють водою, обробляють хлорним вапном, підкисляють сірчаною кислотою і т. д. Дивні методи, треба визнати, використовуються для приготування харчового продукту. Термофільні дріжджі, на яких готується тісто, вкрай негативно впливають на  мікрофлору організму людини. Вживаючи такий хліб, ми перетворюємо свій шлунково-кишковий тракт на поле бою між дріжджами і природною мікрофлорою. Ось звідки йдуть дисбактеріози… більш докладно про шкоду термофільних дріжджів можна ознайомитися в книзі В.Сінельникова «Питание в благости», в інтернет, на сайті православного доктора Закревського:www.mladenec.at.ua та www.slavs.org.ua)

І на тлі картини про «якість» сучасного хліба з магазину. Ми дізнаємося, що хліб, який вживали наші предки(навіть ще бабусі) був для них більше ніж просто продукт, він був – ліками. Саме такий  хліб, на заквасці містить всі незамінні амінокислоти, вуглеводи, клітковину, вітаміни Bl, B7, РР, мінеральні речовини: солі натрію, калію, фосфору, заліза, кальцію, а також мікроелементи: золото, кобальт, мідь, які беруть участь в утворенні унікальних дихальних ферментів. Хліб є одним з основних джерел вуглеводів, забезпечує близько 1/3 добової потреби в білку, до 25% – в калію і фосфорі, більше половини – в залізі. Природні хлібні закваски збагачують організм органічними кислотами, вітамінами, мінеральними речовинами, ферментами, пектиновими речовинами, біостимуляторами.

Ще одна цікава інформація, яку вдалося знайти: Зернові і хліб, як основний продукт з зернових, при вживанні людиною позитивно впливає на її розумність  тобто здатність людини бачити і усвідомлювати причинно-наслідкові зв’язки між подіями в житті і робити правильні висновки. А на основі цих висновків робити правильні дії.

Роблячи висновок, можна точно сказати, що хліб є «исконная пища человека»

Вимішаний люблячими руками з думкою про здоров’я та благополуччя сім’ї. З борошна, змеленого зерна (вирощеного без хімії та мінералки) на камінних жорновах. Тісто, яке піднялося з допомогою натуральної хлібної закваски в яке добавляли чисту структуровану воду – це і є «ЖИВИЙ» і ЦІЛЮЩИЙ ХЛІБ, який приносить  в РОДИНУ ЗДОРОВ’Я ТА БЛАГОПОЛУЧЧЯ.

Юрій та Вікторія Гончарук

 

Юрій та Вікторія Гончарук

Добавить комментарий