Суха та мокра гниль

Суха та мокра гниль (Хвороби картоплі) Суха гниль сильно розвивається під час зберігання картоплі у відносно сухих умовах. Спочатку вона проявляється у вигляді буро-сірих плям на поверхні бульби, потім охоплює її цілком. Потім бульба зморщується, висихає, її вміст перетворюється в суху жовтувату порошкоподібну масу. При надмірній вологості в сховищах бульби вражуються мокрою гниллю, вони стають м’якими, водянистими, з неприємним запахом. Розвитку гнилі сприяють порізи,  інші механічні пошкодження, підморожування бульб.

Заходи боротьби.

Берегти бульби від пошкоджень і підморожування, добре їх просушування перед закладанням на зберігання, ретельне очищення сховищ навесні від сміття, землі, старої картоплі, обробка сховищ за 2 тижні до закладки бульб препартом «Фітоспорин-зберігання», а самих бульб «Фітодоктором» або  тим же «Фітоспорином-зберігання», підтримування  у сховищах температури 1-3 ° і вологості 85%.