Спосіб заморожування зелені

 Спосіб заморожування зелені (Рецепты, Обмен опытом)Заморожування цілої та нарізаної зелені

Заморожувати зелень потрібно так: вимийте пряні трави та зелень в прохолодній воді і розкладіть на рушнику для просушування. Розкладіть підготовлену зелень на полиці в один шар, залиште на 2 години в морозильнику, а потім складіть в поліетиленовий пакет або пластиковий контейнер. Або складіть зелень порціями.

Також можна заморожувати вже нарізану зелень, після просушування, дрібненько поріжте її і насипте в контейнер. Все, зелень на зиму готова.

Заморожування у вигляді крижаних кубиків

Дрібно наріжте кріп, петрушку, селеру або базилік, складіть в формочки для льоду і ретельно утрамбуйте. Налийте зверху трохи води і відправте підготовлену зелень в морозильник. Готові кубики висипте в пакет, а формочки використовуйте повторно. Парочка таких кубиків, вкинута в каструльку взимку, додасть будь-якій страві літній аромат.

 Спосіб заморожування зелені (Рецепты, Обмен опытом)

Заморожування зелені в олії

Заморожування трав в олії чи у вершковому маслі — відмінний спосіб, щоб трави одразу були готові для зимових рагу, супів, і картопляних страв. Ці страви, як правило, вимагають олії, а ви можете легко дістати трави в олії з морозилки і використати їх як основу для вашої страви.
7 кроків для заморожування трав в олії або у вершковому маслі

  1. Виберіть тверді та свіжі трави.
  2. Якщо ви хочете, можете їх дрібно нарізати. Або залишити з гілочками і листям. А можна поєднувати дрібно нарізані та цілі
  3. Викладіть трави в кубики для льоду близько 2/3.
  4. Налийте оливкову олію або розтоплене, несолоне вершкове масло на трави.
  5. Накрийте поліетиленовою плівкою і поставте в морозильну камеру на ніч.
  6. Видаліть з форми заморожені кубики і зберігайте в морозильнику, в контейнерах
  7. Не забудьте позначити кожен контейнер або мішок з типом трави (і масла) всередині!

Що потрібно знати про заморожування зелені

  • не використовуйте для заморожування зелені метал і скло;
  • не розморожуйте заморожену зелень перед використанням;
  • не зберігайте заморожені трави більше року.