ЕМ-технологія на дачній і присадибній ділянці.

ЕМ технологія на дачній і присадибній ділянці. (Эм  технология)На своїй дачній ділянці легше за все пересвідчитися в унікальних  властивостях ЕМ-технології.

Найбільш чутливі до діяльності мікроорганізмів овочеві культури. Дачники відмічають, що огірки і помідори краще переносять холоди і перепади температур, значно менше зазнають бактеріозу. Також спостерігався благотворний вплив ЕМ на ягідні кущі (ягідники, малину, смородину, обліпиху), із взаємодією з ЕМ вони дають більше молодих пагонів і більш стійкі до захворювань.

Не пасинковані помідори, які поливаються ЕМ-препаратом, дають практично 100%  ефекту для зав’язування плодів, які можна збирати з куща аж до осені. При цьому помідори відрізняються кращим чином і за смаковими якостями, стають соковитими і солодкими. При вирощуванні ранніх огірків і помідорів перший врожай можна отримати на півмісяця раніше ніж зазвичай.

Вирощені із застосуванням ЕМ овочі, особливо коренеплоди і бахчеві, чудово зберігаються протягом усього зимового періоду. Із застосуванням ЕМ-препарату патогенна мікрофлора у ґрунті зводиться до мінімуму. Зібраний врожай буде здоровим.

Так картопля, яку обробляли ЕМ-розчином в період вегетації, чудово пролежала до наступного врожаю. Відбракованою була тільки невелика частина підсохлих бульб. А з тих мішків, у які була зібрана картопля, вирощена без застосування ЕМ-розчину, отримано значний відхід гнилих бульб.

Кабачки, патисони і гарбузи виростають значно більшими і при цьому не втрачають смакові якості, а термін їх зберігання набагато збільшується.

Навесні, коли температура вдень починає збільшуватися до +10-12°С, земля пробуджується, а, вірніше, пробуджуються ґрунтові мікроорганізми, які готують для вашої розсади поживні речовини. Швидкість і ефективність цього «пробудження» залежить від того, як ви пропрацювали восени і чи заклали необхідні мікроорганізмам поживні речовини.

Поки розсада на підвіконні підростає, потрібно «оживити» ґрунт у своєму саду – городі. За зиму земля промерзла, і більша частина мікроорганізмів загинула. Для відновлення їх кількості рекомендується поливати землю розчином ЕМ-А у концентрації 1:100 по 1-2 літра на 1м2. Це дозволить набагато раніше довести до необхідної норми баланс мікроорганізмів, і вони почнуть швидко розкладати органіку, тим самим накопичувати необхідне живлення для рослин. Полив потрібно проводити, коли ґрунт прогріється до +10°С. Зазвичай у цей час починають рости листочки на березі. Між поливом і посадкою має пройти днів 10. ЕМ-А прискорює проростання бур’янів і підрізання їх плоскорізом дозволяє молочнокислим бактеріям, що попали на зріз бур’яну, перетворювати їх у компост. Розчином концентрації 1:1000 поливайте малину, смородину, аґрус, багаторічники на грядках, але пам’ятайте, що ранній полив кущів порівняний з «ошпарюванням», що робить їх більш чутливими до заморозків. По мірі заповнення грядок іншими городніми культурами намагайтесь поливати їх щотижнево або хоча б раз на два тижні цим розчином. По можливості проводьте частіше оприскування усіх рослин на вашій ділянці. Оприскування, почате навесні, дозволить захистити ваші рослини від багатьох хвороб влітку і восени.